Ismerd meg Pannónia kincsét

Kóstold és érezd a különbséget a Pannónia Kincse Ásványvizeivel.

Hazánk gazdag ásványvizekben és a piacon kínált több mint 50 fajta ásványvízből a fogyasztónak nagyon nehéz választani, de ha minőségi vizet szeretne fogyasztani, akkor kiderül nem is olyan  sok van ezekből a piacon. Több fajta kritériumnak kell megfelelnie egy ásványvíznek, hogy  prémium kategóriájú vízként kerülhessen a fogyasztóhoz.

Természetes ásványvizeink között van Lúgos és Dús kiszerelés.

Gyakran ismételt kérdések - És válaszok

Egyre több orvos állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll,  ezért is fontos, hogy ne savas ásványvizeket fogyasszunk. Mivel ételeink általában inkább  savasak, vagy belőlük termelődnek savak a szervezetünkben, ezért fontos olyan lúgos kémhatású  víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is. 

A Pannónia Kincse – természetes enyhén lúgos, szénsavmentes ásványvíz. 

Lúgosnak tekintünk minden olyan közeget, amelynek a pH értéke nagyobb, mint 7. De a savlekötés hatásfokát jobban kifejezi a puffer kapacitás. A puffer kapacitás azt mutatja, hogy mennyi savat kell egy bázikus anyaghoz hozzáadni, hogy a pH értéke 1 egységgel csökkenjen.  Vagyis, hogy mennyire lúgosító maga a víz. A puffer kapacitás arányos az ásványvízben mért,  úgynevezett összes lúgossággal. Az összes lúgosságot a hidrogén karbonát és a karbonát ionok koncentrációja határozza meg.

A szénsavmentes vizeknek nagyon jól érezhető a természetes íze. A szénsav erősen befolyásolja az ásványvíz ízét és egy gyenge minőségű alapvíz is lehet ízletes szénsavval dúsítva. Ezt  használják ki a legtöbben, mivel egy erősen szénsavas víz elfed minden ízbeli gyengeséget. A szénsav tartósítószerként is működik a palackozott vizekben, ezért egyszerűbb vele biztosítani  a gyártási feltételeket.

Aki szénsavmentes vizet tud gyártani, annak bizonyítottan steril körülmények között kell elvégezni minden technológiai folyamatot a gyártás során, mert másképpen a vizet nem lehetne tárolni. 

Ezért van az, hogy a szénsavmentes természetes vizekből nincs túl sok a piacon. A prémium minőségű szénsavmentesekből, meg még kevesebb van.

  • Nátrium

Sejten kívüli testnedvekben található, az ozmózisnyomás és a vízegyensúly szabályozója. Egyes  transzportfolyamatokhoz nélkülözhetetlen. Segíti a glükóz felszívódását. Felnőtt ember  szervezete 100 g nátriumot tartalmaz. A napi ajánlott beviteli mennyiség nátriumból felnőtteknél  2 g, gyerekeknél 0,5-0,9 g.  Csak intenzív sport és nehéz fizikai munka vagy nagyobb só  veszteség (verejtékezés) esetén ajánlott a nátrium fokozottabb bevitele.

  • Kálium 

A sejtek fontos alkotóeleme. A kálium a nátriummal együtt részt vesz az ingerületi  folyamatokban, így az ideg-, és izomműködésben, a sav-bázis egyensúly és az ozmotikus nyomás  fenntartásában.

Az izommunkához, így a szív munkájához is szükséges. Hiánya esetén izomgyengeség, görcsök,  vérnyomáscsökkenés, keringési rendellenesség, bélrenyheség és a vese funkciós zavara  léphetnek fel. Napi szükséglete 3,0-3,5 g. 

  • Kalcium

A kalcium élettani szerepe a csontok keménységének, szilárdságának a fenntartásában talán a  legnagyobb. De nem elhanyagolható a szerepe a véralvadásban, a különböző membránok  épségének a fenntartásában, egyes enzimek működésében. A kalcium tartalmú vizek fogyasztása  előnyös szoptatós anyáknak, várandósoknak és idősebb nőknek (gyakori csontritkulás  megelőzésére). Napi szükséglet felnőtteknek 800 mg, gyermekeknek a csontfejlődés miatt 1200  mg.

  • Magnézium 

A magnézium szerepe az ideg-, és izomműködésben, valamint számos enzim működésén  keresztül a fehérje-, szénhidrát-, és zsíranyagcserében van. A magnéziumhiányra utaló jelek  lehetnek az idegesség, ingerlékenység,izomgörcsök, lábikragörcs, zsibbadás, fáradságérzet,  szorongás. Napi ajánlott adagja 300 mg. Fokozott magnézium igény jelentkezik sportoláskor, terhességben, legyengült szervezet rehabilitációjakor, idős korban. 

  • Hidrogén karbonát ( HCO3 ) 

A hidrogén karbonát - ion a szervezet sav-bázis egyensúlyának a fenntartásában játszik nagyon  fontos szerepet. Kedvező hatást fejt ki az emésztőrendszerre: serkentik a nyál- és gyomornedv- elválasztást, gyomormozgások fokozódnak, a gyomorürülés gyorsul.

Prof. Kovács István

Elektrokémia Kandidátusa

Milyen sótartalom optimális az emberi szervezetnek? Na, ez egy olyan kérdés, amelyre még tudományos berkekben sincs egyértelmű  válasz. Egyesek szerint alacsony sótartalmú vizeket kell fogyasztani, mert úgy is túl sok sót  fogyasztunk az ételeinkkel. Ez abban a részben igaz, hogy konyhasóból, vagyis nátrium kloridból,  bőségesen el vagyunk látva a sok tartósított termék fogyasztásával. De ha megnézzük a  leegyszerűsített étrendjeinket, és mellette figyelembe vesszük stresszes életformánkat, akkor  kiderül, hogy messze nem elegendő a bevitelünk kalciumból, magnéziumból, káliumból és mikroelemekből, amelyeket a felszíni vizeink már nem is tartalmaznak. Az ásványvizeinkben az  összes sótartalom 400 mg/l-től -1500 mg/l-ig szokott változni. Régebben az a víz minősült csak  ásványvíznek, amelynek ásványi anyag tartalma meghaladta az 500mg/l értéket. A 600mg/l  sótartalom alatti vizekre általában kevesebb mikroelem tartalom jellemző, ami csökkenti  értéküket a szervezetünk számára.

Ha nem szeretnénk túlterhelni szervezetünket a bevitt sómennyiséggel, akkor optimálisnak tekintethetjük a vizeket, amelyekben a sótartalom nem több 80 mg/liternél  a Pannónia Kincse 15,0 mg/l Nátrium sót tartalmaz.

Nem csak a pH értéket kell ismernünk, ahhoz hogy megtudjuk a víz lúgosító hatását. Figyelembe kell venni a pH értékel és a hidrogén karbonát koncentrációt, ha a lúgosító hatásról beszélünk!

Napi 2 liter Pannónia Kincse ásványvíz elfogyasztásával már jó lépést tett a szervezete  dehidratáltságának a kiküszöbölésére.

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom